Golf
Duinzicht.

Ontstaan van de Invitational

Het begon als een lollig toernooitje voor golfleraren op een maandagmiddag in augustus. Er werd gespeeld om de Dying Fly, een onooglijk trofee, ontworpen door Vince Kelly in de tijd dat hij golfprofessional was bij Golf Duinzicht. Hij was ook de initiatiefnemer van dit jaarlijks evenement waarbij de drank rijkelijk vloeide onder andere door Major Tom die met een mobiele tap tijdens de wedstrijd iedereen van bier voorzag. De uitslag was altijd een verrassing en werd meestal opgeluisterd door incoherent gezang van de deelnemers.

 

Toen Vincent Kelly vertrok waren er voor Golf Duinzicht  drie opties: stoppen met het toernooi, doorgaan zoals het was, of er een echt jaarlijks serieus evenement van maken voor teaching professionals en playing professionals op uitnodiging van Golf Duinzicht. Voor het laatste werd gekozen en van het begin af aan bleek het een juiste keus. Nu, vele jaren later is het toernooi voor de professionals bijna niet meer weg te denken en nog steeds stijgend aan populariteit.

 


Zonder namen te noemen, kunnen we stellen dat het toernooi elk jaar sterker bezet is. Recentelijk zijn we erin geslaagd om voor 4 jaar de Duitse Commerzbank vast te leggen als hoofdsponsor van het toernooi naast fantastische bijdragen van vele kleinere sponsors en daar zijn we trots op, maar we realiseren ons tegelijkertijd dat we daarmee een verplichting aangaan en dat we elk jaar een organisatorische topprestatie moeten leveren.

 

We begrijpen dat we hierbij afhankelijk zijn van de deelnemers van Golf Duinzicht, die vrijwilligers zijn essentieel voor het welslagen van de  Duinzicht Invitational. Top golf op onze prachtige baan, we hopen dat u erbij bent op maandag 22 augustus!

 

Peter Le Noble