Golf
Duinzicht.

Nieuwe looproute

Per 2 januari 2014 is er een nieuwe hole 9 in gebruik genomen. Tevens is per die datum Hole 7 een par 4 geworden. Hieronder een beschrijving van de nieuwe nummering en looproute.

 

 

Hole 1: is de oude hole 1, maar na uitholen op de green loopt men naar de oude hole 9. Dit is nu de nieuwe hole 2.

 

Hole 2: is de oude hole 9. Na het uitholen op de green gaat men via een doorgang in het hek naar de berceau en loopt men naar de Amonsvlakte. Let op: hole 2 heeft voorrang op hole 9 en op hole 8. 

 

Hole 3: is oude hole 2 op de Amonsvlakte

 

Hole 4: is de oude hole 3 op de Amonsvlakte

 

Hole 5: is de oude hole 4 op Postalia

 

Hole 6: is de oude hole 5 op Postalia

 

Hole 7: is nu een par 4 die loopt vanaf de afslag van de tee van de oude hole 6 via een dogleg naar de green van de oude hole 7. 

 

Hole 8: Blijft hetzelfde. Ook wat betreft de voorrang van hole 2 blijft de situatie gelijk. Als de spelers van hole 2 bij de green zijn, hebben zij voorrang en moeten de spelers op hole 8 wachten met afslaan. 

 

Hole 9: is een nieuwe hole van 80 meter. De tee van een mat komt tussen de green van hole 8 en afslag van hole 2 (de oude hole 9). De green is de wintergreen van de oude hole 9. Een nieuwe green (iets verder richting de afslag van hole 1) wordt momenteel aangelegd en kan nog niet worden bespeeld. Let op: hole 2 heeft voorrang op hole 9. 

 

Baan qualifying

De NGF heeft een nieuwe rating vastgesteld. De slagentabellen zijn beschikbaar in het clubgebouw en op deze site. Een nieuwe scorekaart is in de maak. Deze zal in de loop van februari 2014 beschikbaar zijn.