Golf
Duinzicht.

Is het GVB of is de benaming nu baanpermissie?

Veel veranderd

Sinds 2012 is er veel veranderd in golfland voor het behalen van het Golf Vaardigheids Bewijs. Nog niet zo lang geleden werd er voor het GVB gezwoegd: alle regels uit je hoofd leren en met een pro de swing onder de knie proberen te krijgen. Met de zenuwen in het lijf ga je op voor het examen. Eerst het mondelinge examen halen en daarna mocht je op voor het praktijkgedeelte. Op Duinzicht werd dat op de maandagochtend afgenomen door een viertal examinatoren. In de loop van de tijd zijn er in het examen veranderingen gekomen.

 

Stappenplan

Het is nu een stappenplan geworden en dat gaat als volgt:

 

Stap 1: Inschrijven bij de pro en bij Duinzicht is dat Neil Moran


Stap 2: Lessen volgen en ondertussen de theorie eigen maken


Stap 3: Theorie examen bij Gerard Bos of Steffen Gelms doen


stap 4: Lessen met de pro in de baan


stap 5: De pro, Neil Moran, tekent in het systeem af dat hij iemand voldoende kennis heeft bijgebracht om baanpermissie te krijgen. Het theorie examen is dan ook gehaald. Dit geeft hij door aan de administratie en aan ondergetekende en die tekent in het systeem af dat er baanpermissie is verleend voor Golf Duinzicht. Daarna wordt er op afstand bekeken of het golfspel aan de eisen voor baanpermissie voldoet.

 

stap 6: In deze stap worden vier handicap kaarten gelopen uitgaande van handicap 54. Met gunstige resultaten krijg je het GVB kaartje en kan je op iedere baan in Europa golfen.

 

verder verlagen handicap 

Heb je de smaak te pakken en wil je een lagere handicap halen dan kun je in overleg met de pro een plan maken om na een jaar een handicap te hebben van 20/18. Hoe lager de handicap, hoe leuker het spel wordt en met veel spelen en lessen zou dat zomaar kunnen lukken. Maar bovenal gaat het om met plezier met vrienden of familie te kunnen spelen op Duinzicht en op alle andere prachtige banen hier in Nederland en in Europa!

 

Ik wens jullie veel succes en vooral plezier

Victor Sterk