Starttijd reserveren met Tee-Timer

In de zoektocht naar een startsysteem dat een goed compromis is tussen de diverse voorkeuren (variërend van de spiraal tot altijd online reserveren) start er dinsdag 5 april een proef met een zogenaamde Tee-Timer. Deze proef zal eind mei aflopen en uiteraard geëvalueerd worden.

 

 

Wat is een Tee-Timer

Het is een rek met daarop alle starttijden, waarop binnen 2 uur een flight kan starten. Bij aankomst op de baan kunt u naar de Tee-Timer lopen naast de tee van hole 1 en een starttijd reserveren. Is het rustig, dan kunt u meteen starten. Is het wat drukker of wilt u niet direct starten, dan reserveert u een latere tijd en kunt u nog even inslaan en/of een kopje koffie drinken. Het is dus aan te raden altijd eerst een starttijd te reserveren, zodra u op de baan arriveert. De tee-timer kan dus alleen fysiek geboekt worden op de club.

 

 

Gebruik Tee-Timer

  • U plaatst uw bal(len) op de gewenste en nog beschikbare starttijd, waarbij de linker helft van de Tee-Timer voor de EVEN uren is (dus bijvoorbeeld 10.07 uur of 16.44 uur); de rechter helft is voor de ONEVEN uren (dus bijvoorbeeld 11.28 uur of 15.00 uur).
  • Voor elke speler in een flight dient er 1 bal neergelegd te worden.
  • Indien er maar 1 bal ligt mag u uw bal erbij plaatsen om samen met die persoon te gaan spelen.
  • Indien u 18 holes wilt spelen, dient u een 2e starttijd ongeveer 1 ½ uur na uw 1e starttijd te reserveren.
  • Indien een speler later verschijnt bij de afslag dan zijn gereserveerde tijd, dan vervalt zijn/haar tijd en dient een nieuwe starttijd te worden gekozen.
  • Voordat u afslaat, neemt u de bal(len) uit de Tee-Timer.
  • Indien een flight na het afslaan vergeten is een bal uit de Tee-Timer te halen, dan legt u die in het “Vergeten Ballen-bakje”    

 

Voordelen Tee-Timer

De Tee-Timer maakt het mogelijk om een bepaalde tee-tijd te kiezen binnen een tijdspanne van 2 uur en niet alleen maar op volgorde zoals bij de spiraal. Een ander voordeel is dat u kunt zien hoe druk of hoe rustig het is in de baan op het moment dat u gaat afslaan, doordat zichtbaar is hoeveel flights er gereserveerd zijn en hoe groot die zijn. 

 

Voor vragen, opmerkingen en suggesties kunt u terecht bij Michiel van Doornewaard of Ton Opdam of een email naar Baan@golfduinzicht.nl.