Onderhoud november 2019

Hole 8 tijdelijk een par 3

In oktober is de beregening op hole 1 en 8 uitgebreid. Daarnaast is de fairway op hole 8 verlengd door middel van het aanleggen van graszoden. Dit nieuwe gras moet nog wel wortel schieten voordat er op gespeeld kan worden. De hoop is dat dit rond 15/11/2019 weer kan. Tot die tijd is hole 8 ingekort tot een par 3.
  
Bezanding fairways
Eens per jaar  is "verti-draining" en bezanding van de fairways nodig om de kwaliteit te beschermen en verbeteren, dit is gepland in November. Wanneer dit precies gaat gebeuren is afhankelijk van het weer.
  
Onderhoud vijvers op hole 5 en 6
Verder gaan we ook vijver onderhoud doen op hole 5 en 6 in November, hoewel we dit zullen beperken tot een minimum, is het soms nodig een hole te sluiten tijdens de werkzaamheden.
 
Drainage driving range
Zoals waarschijnlijk al gezien, is de driving range hier en daar wat modderig, dit heeft te maken met een dicht geslibde bovenlaag en als gevolg daarvan een slechte drainage. Zodra de grond wat droger is gaan wij hieraan werken.
Verlichting
Er wordt momenteel verlichting aangelegd langs het oprij pad naast hole 1. We verwachten dat dit rond eind van deze week af zal zijn.
 
Oefenholes: conditie gras en puttinggreens 
De oefenholes zijn deze zomer in gebruik genomen, het gras op deze holes is nu nog wat langer dan normaal, maar de verwachting is dat deze na de komende winter net zo kort kunnen worden gemaaid als de andere holes. Het gaat nog wel een paar jaar duren voordat de greens "echte" putt-bare greens zullen zijn, zoiets heeft gewoon tijd nodig.