Golf
Duinzicht.

Wedstrijdreglement Arrow Grafitotaal Serie

 

1. Regels

Er wordt gespeeld volgens de regels vermeld in het Algemeen wedstrijdreglement van Stichting Golf Duinzicht, de Local Rules en de regels in dit wedstrijdreglement.

 

2. Wedstrijdvorm

Er zijn individuele Stableford wedstrijden en Strokeplay wedstrijden met handicapverrekening, steeds over 18 holes. Er wordt gestart met “shotgun”.

 

3. Deelname

Alleen spelers in de handicapcategorie 1 t/m 5 komen voor deelname in aanmerking.

 

4. Dagwinnaar

De winnaar van de dag is de speler met het beste netto resultaat. Bij gelijk eindigen worden de prijzen toegekend overeenkomstig het algemeen wedstrijdreglement.

 

5. Wedstrijdserie

Gespeeld wordt een competitie voor dames en heren die loopt vanaf maart tot november. De beste vijf wedstrijden tellen mee voor het eindklassement van de competitie. De competitie is geldig wanneer een minimum van 9 wedstrijden is gespeeld.

 

5.a. Puntentelling

De resultaten worden uitgedrukt in Stableford punten. Arrow kampioenen zijn de dame en heer die over vijf wedstrijden de hoogste totaal score hebben gehaald.

 

5.b. Deelname

Een speler dient aan tenminste 5 wedstrijden te hebben deelgenomen om voor de trofee in aanmerking te komen.

Voor de laatste wedstrijd van de Arrow serie krijgen de nummers 1 t/m 5 en diegenen welke gelijk zijn geëindigd met nummer 5, voorrang bij overinschrijving.

 

5.c. Winnaar

Er is een wisseltrofee en er zijn prijzen voor de eerste 2 spelers in de competitie, voor zowel dames als heren. Deze trofeeën en prijzen worden direct na afloop van de laatste wedstrijd uitgereikt door een afgevaardigde van Arrow Grafitotaal.

 

5.d. Gelijke eindstand

Indien meerdere spelers in de wedstrijdserie gelijk als eerste eindigen, dan zal aansluitend aan de laatste wedstrijd een nieuwe vastgestelde ronde (play-off) over 2 holes (hole 4 en 3) worden gespeeld.

Spelvorm is Stableford met handicapverrekening. Het aantal handicapslagen bedraagt 1/6 van de playing handicap van de speler. Breukdelen van een handicapslag van een half of meer worden afgerond tot een hele slag en breukdelen van minder dan een half vervallen. De slagen worden toegekend volgens de stroke-index van de nieuwe ronde (i.c. holes 4 en 3). Zo nodig wordt de vastgestelde ronde meerdere malen gespeeld.

Indien een van de als eerste eindigende spelers niet aanwezig is op de laatste wedstrijddag, dan wordt die geacht de play-off te hebben verloren en wordt tweede.

Indien meerdere spelers op de tweede plaats eindigen dan wordt de tweede prijs toegekend aan degene met de laagste exact handicap bij de start van de laatste wedstrijddag. Geeft dit geen uitsluitsel dan wordt geloot.

 

Wedstrijdcommissie

seizoen 2018