Golf
Duinzicht.

Alfa Romeo

DE EERSTE SUV 'MADE BY ALFA ROMEO'

EEN IMPONERENDE NIEUWKOMER

Alfa Romeo heeft altijd auto's gebouwd die de passie voor autorijden hebben aangewakkerd. En nu voegt Alfa Romeo een nieuw hoofdstuk toe: de eerste SUV van Alfa Romeo. Aluminium turbomotoren met een sensationeel acceleratievermogen, Q4-vierwielaandrijving, een ideale 50/50-gewichtsverdeling en een gewichtsbesparende carbonas van koolstofvezel. In de EuroNCAP-botsveiligheidstest is de Stelvio dankzij zijn innovatieve platform en vooruitstrevende techniek bovendien beoordeeld met vijf sterren en een score van 97 uit 100 voor de bescherming van volwassen inzittenden. Zo combineert de Stelvio veiligheid, de veelzijdigheid van een SUV met de sportieve rijeigenschappen van een Alfa Romeo. 

 

ALFA ROMEO-DESIGN

Vorm bepaalt functie

De Stelvio komt voort uit Alfa Romeo's rijke designtraditie. De stijlelementen van het merk zijn harmonieus geïntegreerd met de stoere, stevige proporties van een SUV die duidelijk verwant is met de nieuwe Giulia. Zijn functioneel vormgegeven carrosserie omhult de onderliggende techniek als de sportkleding van een atleet: elk detail draagt bij aan de optimalisering van de aerodynamische eigenschappen en de prestaties. Dat is wat we bij Alfa Romeo bedoelen met 'functionele schoonheid'.

 

VERFIJNDE TECHNOLOGIE

Voorop in veiligheid

Op het gebied van de veiligheid heeft Alfa Romeo de lat voor de Stelvio hoog gelegd: innovatieve actieve veiligheidssystemen als het Integrated Brake System (IBS), waarin de functies van de stabiliteitsregeling en het remsysteem zijn geïntegreerd, en actieve noodstopassistentie (AEB) met voetgangerherkenning, maken het mogelijk vrijuit van de sportieve rijeigenschappen van de Stelvio te genieten.

 

RUIMTE EN COMFORT VOOR ALLE INZITTENDEN

Dominante rijpositie

Met de Stelvio heeft Alfa Romeo de kenmerkende hoge rijpositie van een SUV opnieuw gedefinieerd: de bestuurder domineert vanuit een verheven positie de weg, maar de compacte cockpit biedt tegelijk de rijbeleving van een sportsedan. Achterin biedt het ingetogen en functioneel ingerichte inzittendencompartiment drie riante zitplaatsen voor volwassenen. De via de elektrisch bediende achterklep toegankelijke bagageruimte meet 525 liter en kan door het neerklappen van de achterbank verder worden uitgebreid

 

EEN SUV MET DE RIJDYNAMIEK VAN EEN ALFA ROMEO

Een nieuwe maatstaf in het SUV-segment

De gepatenteerde Alfa™ Link-wielophanging en 50/50-gewichtsverdeling vormen de basis voor de uiterst nauwkeurige besturing en stabiele wegligging van de Stelvio. De ruime toepassing van ultralichte materialen als koolstofvezel voor de cardanas en aluminium voor de motorkap, portieren, motor, wielophanging en remklauwen zorgt daarbij voor een zeer gunstige gewichts/pk-verhouding. In combinatie met Alfa Romeo's revolutionaire Q4-vierwielaandrijvingssysteem geeft dat de Stelvio een rijdynamiek waarmee hij een nieuwe maatstaf stelt in het SUV-segment.

(Bron: www.alfaromeo.nl/stelvio)