Golf
Duinzicht.

Invitational 2016

DARIUS VAN DRIEL WINNAAR INVITATIONAL 2018

Op maandag 20 augustus 2018 is op Duinzicht weer de jaarlijkse Invitational voor professionals gespeeld. Het was als altijd een sterk veld. Naast oude bekenden (waaronder veel winnaars uit vorige jaren) waren er ook weer een groot aantal nieuwe spelers. Voor het eerst vond de ontvangst van de spelers plaats in het nieuwe clubhuis van Duinzicht gelegen op het landgoed Duyngheest. De golfbaan lag er prachtig bij, ondanks de extreme droogte deze zomer. Bovendien was het heerlijk weer. Aanvankeliijk nog bewolkt, maar s'middags en s'avonds scheen de zon volop. Extra plezierig voor de spelers en voor de bezoekers die weer in grote getale waren gekomen om mee te lopen met de golfers om zo van mooi golf te genieten. 

 

ONVERWACHTE AFLOOP SUPER NINE

Twaalf spelers behaalden de cut die op +3 lag. De Super Nine werd gespeeld in 3 flights van 4. Bij de start stond Darius van Driel met -5 op de eerste plaats en twee slagen voor op de nummer 2. Op de tee van de laatste hole van de Super Nine stond hij op -4 en nog steeds twee slagen voor op de nummer twee. Het leek een uitgemaakte zaak. Maar toen werd het onverwacht toch spannend want in plaats van een ijzer te pakken en in twee slagen naar de green te gaan, pakte Darius zijn driver om in 1 keer de green te kunnen bereiken. Het publiek hield de adem in, "wat een moed" werd er gedacht. En toen, nee toch, de bal ging met een hook links het bos in. Iets wat de deelnemers van Duinzicht heel bekend voorkomt en meestal einde verhaal betekent. Maar op miraculeuze wijze stuitte de bal uit het bos terug, zodat hij toch redelijk speelbaar was en Darius er nog een bogey van kon maken. Maar een bogey bleek niet genoeg, want Mark Reynolds maakte een birdy en dat betekende een play-off.  

 

PLAY-OFF EN PRIJSUITREIKING

De play-off startte op hole 4. De ballen van de spelers lagen na de afslag allebei op de green, maar nog een behoorlijk eind van de hole af. Mark putte als eerste, zijn bal kwam tot op zo'n 20 cm van de hole te liggen. Weliswaar een mooie put, maar Darius putte de bal (over een afstand van 6 meter) er in 1 keer in. Wat hem een groot applaus en de overwinning opleverde. Later in het clubhuis werden de prijzen uitgereikt. Darius nam de hoofdprijs in ontvangst (een checque van 1000 euro, gesponsord door de Commerzbank) en de wisseltrofee. Mark Reynolds ontving de tweede prijs van 800 euro (gesponsord door Insinger Gilissen). Daarnaast waren er natuurlijk prijzen voor de nummers 3 tot en met 12 en prijzen voor de nearies, learies, nearest neary enz. (uitslag Invitational 2018). De Hole In One die was aangeboden door Het Marriott Hotel The Hague, viel niet. Daarom werd de prijs van een overnachting met diner onder de spelers verloot. Winnaar werd Nicolas Nubé.

 

Pro Am 

De Pro Am is gespeeld op zondag 19 augustus en is gewonnen door het team van AHA de Man.  De beste Pro werd Darius van Driel met een score van 57 (uitslag Pro Am 2018).

  

Artikel in De Nederlandse GolfkrantUitslag Invitational 2018Uitslag Pro Am 2018,  Spelerslijst 2018Teams Pro Am 2018Vorige winnaarsCommerzbank hoofdsponsorSponsors InvitationalFoto's vorige Invitationals

 

INVITATIONAL 2017

Op maandag 21 augustus 2017 is op Duinzicht weer de jaarlijkse Invitational voor professionals gespeeld. Er waren dit jaar veel oude bekenden, maar ook een groot aantal nieuwe spelers. En met een groot aantal winnaars uit vorige jaren was het weer een sterk spelersveld. De baan lag er prachtig bij. De greenkeepers van AHA de Man hadden voor eerlijke en supersnelle greens gezorgd. Overdag en tijdens de finale scheen de zon volop, fijn voor de spelers en voor het publiek dat in groten getale naar Duinzicht was gekomen.  


Negen spelers behaalden de cut die op +1 lag en gingen door naar de Super Nine. Deze startte om 17.20 uur. In een prachtige finale won Richard Kind met een score van -4 de hoofdprijs (een cheque van 1000 euro, gesponsord door de Commerzbank).

Vorig jaar toen Richard 2e werd achter de winnaar van toen: Darius van Driel, zei hij na afloop gekscherend dat hij spijt had dat hij Darius over gehaald had om te komen, maar dit jaar nam Richard revanche met een mooie voorsprong. Darius van Driel, Ralph Miller en Inder van Weerelt wonnen de 2e prijs ex aequo met een score van 0. Die tweede prijs werd gesponsord door Bank Insinger. Jasper Stimm reikte de prijs persoonlijk uit.  

 

Naast prijzen voor de plaatsen 1 tot en met 9 waren er natuurlijk ook weer prijzen voor nearies, learies, nearest neary enz. (uitslag Invitational 2017). De Hole In One die dit jaar was aangeboden door Het Marriott Hotel The Hague, viel niet. Daarom werd de prijs van een overnachting met diner onder de spelers verloot. Winnaar werd Mark Reynolds.

Nieuwe foto's Invitational 2017Uitslag Invitational 2017; Uitslag Pro-AM 2017Foto's Pro-Am 2017SpelerslijstCommerzbank hoofdsponsorSponsors InvitationalVorige winnaarsTeams Pro AmOver Invitational;  

 

2016 na afloop

Op maandag 22 augustus 2016 is op Duinzicht weer de jaarlijkse Invitational voor professionals gespeeld. Er was zoals altijd een sterk spelersveld. De Pro Am die de dag er voor gespeeld zou worden, moest vanwege de regen afgelast worden. Vooral een enorme hoosbui op zondagochtend maakte die dag een eind aan alle hoop. De Pro Am zal in september alsnog gespeeld worden. Echter tijdens de Invitational waren de weergoden ons gelukkig goed gezind. Hoewel de greenkeepers en de leden van de baancommissie 's ochtends nog uren water uit de bunkers hebben moeten pompen en scheppen. Net voor de start van de wedstrijd waren ze daarmee klaar en lag de baan er (op een paar plassen na) weer prachtig bij. Bij de aanvang was er nog motregen, maar het werd al snel droog en lekker weer. Tijdens de finale scheen de zon volop. Fijn voor de spelers en voor het publiek dat weer in groten getale naar Duinzicht was gekomen. 

 

 

Tien spelers haalden de cut die op +2 lag en gingen door naar de Super Nine. Deze startte om 17.00 uur. In een prachtige finale won Darius van Driel met een score van -1 de hoofdprijs van 1000 euro. Tweede werd Richard Kind met een score van 0. In totaal zijn er 9 prijzen uitgereikt. Daarnaast zijn er natuurlijk prijzen uitgereikt voor nearies, learies enz. De hole in one op hole acht viel helaas niet. Darius van Driel had nog niet eerder aan de Invitational meegedaan. In zijn toespraak vertelde hij verbaasd te zijn hoe Duinzicht veranderd was. Een hele mooie baan is het geworden, zei hij, heel anders dan wat hij zich er van herinnerde uit de tijd dat hij nog hockey speelde bij HDM. Hij beloofde dat hij als het in zijn speelschema zou passen volgend jaar terug zou komen om zijn titel te verdedigen.  

 

Uitslag Super Nine Duinzicht Invitational op Golf NL Commerzbank hoofdsponsor  Spelerslijst 2016 

Sponsors Invitational Vorige winnaars Ontstaan Invitational

 

 

2016 introductie

Maandag 22 augustus 2016 organiseert Golfclub Duinzicht weer het jaarlijkse Invitational toernooi voor Professionals. Dit toernooi wordt wel als het officieuze nationale kampioenschap 9-holes banen gezien. In deze 21e editie zullen opnieuw 54 pro’s die les geven of als professional golfwedstrijden spelen zich sportief meten. Diverse professionals (w.o. titelverdediger Gary Jack, Richard Kind, Mark Reynolds, Joost Steenkamer en Jan Dorrestein) hebben reeds aangegeven zeker van de partij te zijn, waarmee wederom sprake is van een sterk deelnemersveld (spelerslijst tot nu toe)


Vooral het grote aantal bezoekers maakt dit toernooi aantrekkelijk voor de spelers. Op een paar grote toernooien na zijn zoveel  bezoekers zeldzaam in Nederland. Daarnaast zijn er voor de spelers veel extra geldprijzen te winnen zoals nearies op alle holes, de nearest neary, een "hole in one" op hole 8 enz. Voor de bezoekers is er uiteraard mooi golf te zien, maar ook allerlei extra's zoals een impossible put en een Proshop. Traditioneel is er "Fish and Chips", saté, iers bier, Champagne en ander lekkers te verkrijgen. De toegang is gratis.


De Duinzicht Invitational gaat over 27 holes. Er worden eerst 18 holes gespeeld door alle deelnemende pro’s. De beste negen spelen daarna een finale van negen holes met als inzet de felbegeerde Invitational-wisselbeker en de nodige geldprijzen. Programma Invitational: 12.00 uur start de 18 holes strokeplay; 17.00 uur is de Super Nine Finale. 

 

Ook de Pro Am, een dag eerder op zondag 21 augustus, is gratis toegankelijk. Alle teams zijn inmiddels bekend. 

  

Interessante links:

Spelerslijst 2016Commerzbank hoofdsponsor; Sponsors InvitationalVorige winnaars; Ontstaan InvitationalFoto's Invitational

 

 

2015 na afloop 

DUINZICHT INVITATIONAL 2015 GEWONNEN DOOR GARRY JACK

 

Op maandag 31 augustus 2015 organiseerde Golf Duinzicht  de 20e editie van de Duinzicht Invitational. Er was als elk jaar weer een heel sterk spelersveld. 

 

Het weer was het toernooi aanvankelijk goed gezind want tot aan de laatste drie holes bleef het warm en droog. Helaas viel de finale in het water. Het voorspelde hevige onweer bleef weliswaar uit, maar in plaats daarvan was er wel een langdurige en fikse regenbui. Gelukkig klaarde het weer op tijdens de play off tussen Garry Jack, Mark Reynolds en Richard Kind. Het grote aantal bezoekers zag Garry Jack uiteindelijk als winnaar uit de strijd komen. Garry Jack won het toernooi al eens in 2003. 

De traditionele Pro-Am die de dag er voor werd gespeeld is gewonnen door het team Biezeman met pro Joes van Uden.

 

Foto's Invitational 2015 Foto's Pro-Am 2015 Ranglijst 1-9 Winnaars vorige jaren Sponsors 

Onderstaande filmpje is opgenomen door Golf.nl tijdens de Duinzicht Invitational. 

 

INVITATIONAL 2017

Maandag 21 augustus 2017 organiseert Golfclub Duinzicht weer het jaarlijkse Invitational toernooi voor Professionals. Dit toernooi wordt wel als het officieuze nationale kampioenschap 9-holes banen gezien. In deze 22e editie zullen 54 pro’s die les geven of die als professional golfwedstrijden spelen zich sportief meten. Een groot aantal spelers heeft al aangegeven van de partij te zijn, waaronder Darius van Driel, de winnaar van vorig jaar, maar ook veel andere winnaars uit vorige jaren zoals Gary Jack, Ralph Miller, Inder van Weerelt, Mark Reynolds en Meindert Jan Boeckel. Waarmee wederom sprake is van een sterk deelnemersveld (spelerslijst tot nu toe)


Vooral het grote aantal bezoekers maakt dit toernooi aantrekkelijk voor de spelers. Op een paar grote toernooien na zijn zoveel bezoekers zeldzaam in Nederland. Daarnaast zijn er voor de spelers veel extra geldprijzen te winnen zoals nearies op alle holes, de nearest neary, een prijs voor de eerste "hole in one" enz. Voor de bezoekers is er uiteraard mooi golf te zien, maar ook allerlei extra's zoals een "Impossible putt" en een Proshop. Traditioneel is er "Fish and Chips", saté, Iers bier, Champagne en ander lekkers te verkrijgen. De toegang is gratis.

 

De Duinzicht Invitational gaat over 27 holes. Er worden eerst 18 holes gespeeld door alle deelnemende pro’s. De beste negen spelen daarna een finale van negen holes met als inzet de felbegeerde Invitational-wisselbeker en de nodige geldprijzen. Programma Invitational: 12.00 uur start de 18 holes strokeplay; Om 17.00 uur is de Super Nine Finale. Ook de Pro Am, een dag eerder op zondag 20 augustus, is gratis toegankelijk (Pro Am teams). 

 

Uitslag Invitational 2017; SpelerslijstCommerzbank hoofdsponsorSponsors InvitationalVorige winnaarsTeams Pro AmOver InvitationalFoto's Invitational

 

 

INVITATIONAL 2017

Op maandag 21 augustus 2017 is op Duinzicht weer de jaarlijkse Invitational voor professionals gespeeld. Er waren dit jaar naast veel oude bekenden, ook veel nieuwe spelers. Met een groot aantal winnaars uit vorige jaren was het een sterk spelersveld. Bovendien was het prachtig weer en lag de baan er prachtig bij. De greenkeepers van AHA de Man hadden voor eerlijke en supersnelle greens gezorgd. Tijdens de finale scheen de zon volop, fijn voor de spelers en voor het publiek dat in groten getale naar Duinzicht was gekomen. 

 

Negen spelers behaalden de cut die op +1 lag en gingen door naar de Super Nine. Deze startte om 17.20 uur. In een prachtige finale won Richard Kind met een score van -4 de hoofdprijs (een cheque van 1000 euro, gesponsord door de Commerzbank).

Vorig jaar toen Richard 2e werd achter de winnaar van toen: Darius van Driel, zei hij na afloop gekscherend dat hij spijt had dat hij Darius over had gehaald te komen, maar dit jaar nam Richard revanche met een mooie voorsprong. Darius van Driel, Ralph Miller en Inder van Weerelt wonnen de 2e prijs ex aequo met een

skore van 0. De tweede prijs wordt gesponsord door Bank Insinger. Jasper Stimm reikte de prijs persoonlijk uit.  

 

Naast prijzen voor de plaatsen 1 tot en met 9 waren er natuurlijk ook weer prijzen voor nearies, learies, nearest neary enz. (zie volledige uitslag Invitational 2017). De Hole In One die dit jaar was aangeboden door Het Marriott Hote The Hague, viel niet. Daarom werd de prijs van een overnachting met diner onder de spelers verloot. Winnaar hiervan werd Mark Reynolds.