Golf
Duinzicht.

Verloop Invitational 22 augustus 2016

Op maandag 22 augustus 2016 is op Duinzicht weer de jaarlijkse Invitational voor professionals gespeeld. Er was zoals altijd een sterk spelersveld. De Pro Am die de dag er voor gespeeld zou worden, moest vanwege de regen afgelast worden. Vooral een enorme hoosbui zondagochtend maakte een eind aan alle hoop. De Pro Am zal in september alsnog gespeeld worden.

 

Maar tijdens de Invitational waren de weergoden ons gelukkig goed gezind. Hoewel de greenkeepers en de leden van de baancommissie 's ochtends nog uren water uit de bunkers hebben moeten pompen en scheppen. Net voor de start van de wedstrijd waren ze daarmee klaar en lag de baan er (op een paar plassen na) weer prachtig bij. Bij de aanvang was er nog motregen, maar het werd al snel droog en lekker weer. Tijdens de finale scheen de zon volop. Fijn voor de spelers en voor het publiek dat weer in grote getale naar Duinzicht was gekomen.

 

Tien spelers haalden de cut die op +2 lag en gingen door naar de Super Nine. Deze startte om 17.00 uur. In een prachtige finale won Darius van Driel met een score van -1 de hoofdprijs van 1000 euro. Tweede werd Richard Kind met een score van 0. In totaal zijn er 9 prijzen uitgereikt. Daarnaast zijn er natuurlijk prijzen uitgereikt voor nearies, learies enz. De hole in one op hole acht viel helaas niet. Darius van Driel had nog niet eerder aan de Invitational meegedaan. In zijn toespraak vertelde hij verbaasd te zijn hoe Duinzicht veranderd was. Een hele mooie baan is het geworden, zei hij, heel anders dan wat hij zich er van herinnerde uit de tijd dat hij nog hockey speelde bij HDM. Hij beloofde dat hij als het in zijn speelschema zou passen volgend jaar zeker terug zou komen om zijn titel te verdedigen. 

Uitslag Super NineNieuws Invitational en Pro AmSpelerslijst 2016Commerzbank hoofdsponsorSponsors InvitationalVorige winnaarsOntstaan Invitationalfoto's Invitational vorige jaren